Wie Wij zijn

Wij zijn Eva Marie de Waal en Sophie van Winden.

Als Waal en Wind, beschouwen we de wereld vanuit ons vrouwelijk perspectief en creëren we daarmee een wereld die wel en niet de onze is.
Actuele onderwerpen voorzien wij van een historische context, fantasie en persoonlijke visie. Omdat wij vinden dat het persoonlijke politiek is. Omdat wij denken dat we moeten weten waar we vandaan komen, om te weten waar we naartoe willen. En omdat we van mening zijn dat de vorm de inhoud is en vice versa. Daarom varieert onze vorm ook telkens weer.

Onze verschijningsvormen tot nu toe…

 

 

Theatercollectief

We maken toneelstukken over onderwerpen die we belangrijk vinden. Ons eerste drieluik gaat over de positie van de vrouw: Holy-F (2016), Mama Marlene (2020) en het laatste deel met de titel Eigentlich bin ich ganz anders aber ich komme so selten dazu komt in oktober 2023 uit. We bedenken, boetseren, schrijven en choreograferen in principe alles zelf, maar gaan graag samenwerkingen aan. Zo tekende Miek Uittenhout al drie keer voor de vormgeving en stak zij ons in de meest waanzinnige kostuums en componeerde Arthur Wagenaar eigenzinnige muziek.

Iedere voorstelling is weer een onbeschreven blad dus wie weet welke vormen ons collectief nog aanneemt in de toekomst. 

 

Podcastmakers

Twee podcastseries van ons zijn te beluisteren via deze site en in alle podcastapps. We maakten de Mamacast tijdens de tour van Mama Marlene en Doing it Right tijdens de onderzoeksperiode voor Eigentlich bin ich ganz anders aber ich komme so selten dazu. Er volgen er meer.

 

Sprekers

Wil je onze blik op de wereld vertegenwoordigd zien in een debat of gesprek? Dat kan. We komen graag meepraten over tal van onderwerpen. En als we denken dat we er pratende niet uitkomen dan kunnen we er altijd een act van maken.

 

Waal en Wind in de woonkamer

Wil je een van onze voorstellingen of een gedeelte daarvan tussen je schuifdeuren of op je veranda? Dat kan. Ook voor gastoptredens op feesten en partijen zijn we te porren. Stuur ons een mail en dan maken we een plan. 

© Fotografie: Cornelie Tollens

Info & boekingen: info@viarudolphi.nl

© Copyright 2023 - Waal en Wind